İstiklal Marşı semineri

İstiklal Marşı semineri

Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Mustafa Dere, okulumuz öğrencilerine İstiklal Marşı konulu seminer verdi.

 

 

12.03.2024 122

Seminerde konuşan Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Mustafa Dere, şunları söyledi; 

“İstiklal Marşının ilk iki kıtasında Mehmet Akif Ersoy ,bayrağa hitap eder. Onun varlığıyla beraber milletimizin sonsuza kadar bağımsızlığını müjdeler. Cumhuriyetin hiçbir zaman sona ermeyeceğini, son bulmayacağını vurgular. Türk bayrağının daima dalgalanacağını söyler. 

İstiklal Marşımızın üç ve dördüncü kıtaları ise en heyecan verici kıtalarıdır.  

Aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş ve bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi işgal edilmiş olabilir. Bu geleceğe göre bir ihtimaldir. Fakat bunlar aslında yaşadıkları süreçlerdir. Mustafa Kemal Atatürk, bütün karmaşa ve mahrumiyet içerisinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadele meşalesini yakar. 

Konuşmamı Mehmet Akif’in şu sözüyle bitirmek istiyorum; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” bitiriyorum.”

Seminer sonrası okulumuz müdürü İsa Ünel, Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Mustafa Dere’ye plaket takdim etti. 

Kültür Edebiyat kulübümüzün hazırlamış olduğu dilimizin zenginlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Mustafa Dere’yi davet ettik. Bu sunumunda daha çok İstiklal marşının yazılış amacı, kahramanlıklar ve Mehmet Akif Ersoy’un duygularını o dönemin şartlarını güzel bir şekilde öğrencilerimize anlatmış olduk. Biz kendisine bu yapmış olduğu sunumdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatında da başarılar diliyoruz.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024